Τι να προτιμήσω για μείωση της χοληστερίνης: Becel ή Ελαιόλαδο;

BECEL PHOTO IMG_9300

Πολλοί άνθρωποι, κάθε ηλικίας, παίρνουν κάθε μέρα, ανελλιπώς την δόση τους από φυτοστερόλες, Becel Proactiv (4 κ.σ. την ημέρα )  αντί να καταναλώνουν ημερησίως  4 -5 κουταλιές από ένα καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλές πολυφαινόλες (π.χ. ένα αγουρέλαιο) το οποίο έχει μια πολύ  ουσιαστική ωφέλιμη δράση στον οργανισμό εμποδίζοντας την οξείδωση της κακής χοληστερόλης LDL.  Αυτή η δράση των καλών ελαιολάδων  έχει πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαικό  Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων EFSA , διατυπώνοντας έναν αντίστοιχο Ισχυρισμό Υγείας τον οποίο μπορούν να γράφουν αν το θελήσουν, τα καλά ελαιόλαδα στην ετικέτα τους.

Η κακή χοληστερόλη LDL γίνεται απειλητική για τον άνθρωπο μόνο όταν οξειδωθεί οπότε μόνο τότε,  εισχωρεί  κι κάθεται μέσα στο τοίχωμα (το «ενδοθηλιο») των αρτηριών  αρχιζοντας έτσι το χτίσιμο της αθηρωματικής πλάκας ! Η οξείδωση που υφίσταται η χοληστερόλη μέσα στον οργανισμό μας οφείλεται σε πολλούς λόγους, την διατροφή, το στρες, την μόλυνση της ατμόσφαιρας,  το κάπνισμα, κλπ !!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  το ελαιόλαδο επιφέρει και αυτό επίσης μια μείωση της χοληστερόλης κατά 10%,  αλλά αυτή η μικρή μείωση δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία τελικά στην μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου ! Αυτό που κάνει το ελαιόλαδο ξεχωριστό είναι οι πολυφαινόλες που έχει και τα πολλά μονοακόρεστα λιπαρά από τα οποία αποτελείται.

Μοιράσου το:
0