Με ....μαργαρίνη μπορείτε να ξεκολλήσετε δυό δάχτυλα από την πανίσχυρη κόλλα Superglue !

Με ….μαργαρίνη μπορείτε να ξεκολλήσετε δυό δάχτυλα από την πανίσχυρη κόλλα Superglue !

Μιά πολύ χρήσιμη ανακοίνωση έχει δημοσιευτεί στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό BRITISH JOURNAL OF ORAL AND MAXILLOFACIAL SURGERY του Οίκου Elsevier με τίτλο «Πως να βγάλετε Superglue από το στόμα».

margarine
stork-margarine

 

 

 

 

 

 

Oι μαργαρίνες (όπως π.χ. εδώ,απλά ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) μπορούν, σύμφωνα με επιστημονική ανακοίνωση σε περιοδικό του έγκυρου εκδοτικού οίκου Elsevier, να διαλύσουν μέσα σε μόνο 20 λεπτά την γνωστή μας πανίσχυρη κόλλα Superglue (η οποία διαφημιζότανε ότι με μιά σταγόνα κρατάει ίσως και 1 τόνο !).  Αυτό αναφέρει η επιστημονική ανακοίνωση την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, από γιατρούς οι οποίοι χρειάστηκε να επέμβουν σε νοσοκομείο στην Αγγλία, σε ένα παιδάκι 2 ετών το οποίο προσκομίστηκε με τα χειλη του κολλημένα με κόλλα Superglue.


Tο επίσης εντυπωσιακο είναι, οπως αναφέρουν οι γιατροι,  ότι η άλλη λύση που ειχαν (αφου μελέτησαν τις χημικες συστασεις πολλών υλικών) ηταν να χρησιμοποιήσουν την γνωστή σαν καύσιμο αεροπλανων «κηροζίνη»,  η οποια όμως, όπως γράφουν, δεν προτιμηθηκε επειδή δεν ειναι βρωσιμη οπως η μαργαρινη. Ετσι, μεταξύ κηροζίνης και μαργαρίνης , για την προκειμένη περίπτωση της κόλλας superglue, χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία μαργαρίνη.

Δεν χρειάζεται να είσαι μέγας επιστήμονας για να καταλάβεις το τι γίνεται με την χημεία τροφίμων όταν ένα τεχνητά παρασκευασμένο τρόφιμο όπως η μαργαρίνη,  μπορεί και διαλύει την ισχυρότερη κόλλα ττου κόσμου…  Ολα αυτά είναι τελείως  έξω από την βασική θεωρία ότι πρέπει να τρώμε καθημερινά, κατά το δυνατόν φυσικές τροφές, ώστε να μην μπερδεύεται και πολύ η χημεία μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, και κυρίως θα έλεγα στα μικρά παιδιά. Οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις ίσως δεν μπορούν να βρεθούν ποτέ, αφού αυτές μπορεί να εμφανιστούν μετά από 20, 30 η 40 χρόνια. Ποιά μελέτη κρατάει δεκαετίες για ένα τρόφιμο ; καμμία…  Αρα, προσέχουμε, για να έχουμε την υγεία μας !

Οπως πολύ σωστά κάποιος όταν ρωτήθηκε γιατί προτιμά το βούτυρο από την μαργαρίνη έγραψε: «Εμπιστεύομαι πιό πολύ τις αγελάδες από τους χημικούς» !

Είναι, νομίζω χρήσιμο να διαδοθεί κάνοντας Share στο άρθρο, ευρύτερα αυτή η γνώση για αυτή την χρήση της μαργαρίνης, αφού γιατί δεν είναι καθόλου σπάνιο να κολλούν δάχτυλα η άλλα μέλη του σώματος με όλες αυτές τις πανισχυρες κόλλες που κυκλοφορούν.

Η επιστημονική ανακοίνωση για την superglue και την μαργαρίνη.

Η επιστημονική ανακοίνωση για την superglue και την μαργαρίνη

Η ανακοίνωση εδώ:  www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0266435604001895

Μοιράσου το:
0